torsdag 28 februari 2008

Dimensioner

Nu blir vi filosofiska.

onsdag 27 februari 2008

Fett!

I dagens hälso tider så är det lätt att gå vilse bland grönsaksjuice och fettfri-mjölk (aka vatten).
Som en liten protest mot denna utveckling så bildar jag är med fett-vecka! En vecka där all smalmat är bannad och ljudet av fläsk som steks ska fylla våra öron och spisfläkt. Själv motionerar jag tillräckligt för att jag utan dåligt samvete kan smälla i mig 1L glass, så det är ju inte så att jag uppmanar till att äta er fördärvade. Men sluta hyckla med att det sockerfria alternativet är bättre, gott ska vara gott och äkta ska vara äkta!

Planerade protester för framtiden:

Tårtfrukost! alla som har sett Pippi Långstump har väl drömt om att få börja dagen med en rejäl gräddtårta. Vem ska hindra er nu om inte ni själva? Gå ut och lev drömmen säger jag.

Monsterburgare! Länge har jag drömt om den ultimata hamburgaren, dock så är jag inte lika lyckligt lottad som USA eller Sandviken därför tänkte jag ta saken i egna händer och försöka mig på den ultimata bugaren. Vi pratar inte 0m 120g eller ens 250g, utan närmare 500g!

Drinkkalas! okej kanske inte så mycket fett i det men det är inte nyttigt. Jag fick iden när jag var på Karins knyttkalas. Varför inte göra något liknande, fast där alla tar med sig en alkohol sort och sen blandar vi olika drinkar med det.


Mitt egna försök på Bacon-burgare, gick hyfsat, saknades ost.
Ps. Även Ölf-bloggen har uppdaterats.

tisdag 26 februari 2008

X-files



De kommer säkert ta bort trailern från youtube snart... men FYI: Smygfilmad trailer på en ny X-files-film som kommer sommaren 2008!!!! Det ser ut som om det blir mer X-files i sommar ändå! :D Robert kommer att döda mig...

Jag undrar om kött-och-blod-killen från säsong 1 kommer vara med i filmen. Man kan ju alltid hoppas!

måndag 25 februari 2008

Skola

Just nu håller en ganska jobbig kurs på. Den heter Spelanalys IIB och till på fredag ska vi ha läst ut två böcker och skrivit en minst tre sidor lång essä om dem. Samtidigt har vi en B-uppsats att skriva som ska vara inne den 10 mars. Sedan ska vi läsa alla andras uppsatser och ventilera dem vilket innebär att uppsatsskrivaren och en person som läst dennes uppsats grundligt ska ge den konstruktiv kritik. Sedan sätter handledaren och examinatorn betyg på uppsatsen och har man då fått G kan man pusta ut. Annars blir det till att skriva om valda delar av uppsatsen. Därför är alla våra bloggskrivare lite stressade just nu och det kommer antagligen att påverka antalet inlägg på bloggen. Ni läsare får vara lite tålmodiga så får vi göra det bästa av situationerna.

/SolSara

söndag 17 februari 2008

Levande musik

Jag har redan talat om att jag gillar att dansa. Jag gillar även att spela dataspel. Så det kan inte bli annat än bra när jag laddar ner vad som kallas för Audiosurf!

Är det ett spel? Är det en konstform? Är det sjukt bra? Jag säger ja. Du väljer vilken musik du vill... absolut vilken som helst och sedan generar spelet en bana utifrån tempo och stil på musiken. Därefter åker man med en futuristisk racer på denna bana och samlar färgade block, givetvis i takt till musiken. I bästa pusselstil måste man nu samla dem i rätt ordningar för att få ihop combos och höga poäng. Problemet är ju naturligtvis att det går oftast väldigt, väldigt fort.

Förutom att vara galet snyggt och ha världens automatiskt bästa soundtrack så blir upplevelsen av att spela det ungefär som en kombination av dans och spel, ett sorts nytt sätt att uppleva musik. Galet och underbart. Köp nu!

torsdag 14 februari 2008

Glad Alla Hjärtans Dag från Tobbe!

http://www.fat-pie.com/love.htm
Min hälsning till er alla!

Glad Alla Hjärtans Dag!


http://xkcd.com/223/

söndag 10 februari 2008

Kreativitet

Som ni på Tjamörsk vet gör jag seriestrippar till Kårkatt: Högskolan Skövdes studenttidning! Jag hade väldigt ont om tid den här gången, och jag hoppas att jag var i tid med att skicka in dem inför tryck. Om allt går vägen kommer serierna gå att läsas i Kårkatt nu på fredag eller nästa fredag. Jag minns inte datumen helt. Här är i varje fall ett litet smakprov för er Tjamörsk-läsare!

Nisse och Kata är med i en av seriestripparna och utforskar Skövdes väder!


Tjamörsk-Jocke är hos tandläkaren!

Sitter och funderar på hur jag ska få in flera bekanta ansikten i mina serier. Just nu har bara Fredrik, Kalle, Monika, Tobbe, Robert, Ölf, Jocke, Annika, Kata och Nisse fått vara med. Kom gärna med idéer!

Är också igång med ännu ett färgläggningsuppdrag för Jeff McClelland. Det här uppdraget består av 8 sidor som helst ska vara klart tom Mars *flämt*. Serien handlar om någon cyborgliknande filur + en jeti. Hittills är det ganska svårt att färlägga. Är inte van att skugga metall på ett "comic"igt sätt än. Speciellt inte när jag försöker göra det så snabbt som möjligt... Här är en liten bit av en testsida för att se om jag fått till de färger han vill ha. Väntar på besked innan jag kan fortsätta.

Det var allt för mig! Nu ska jag fortsätta att vara kreativ, sen möta upp Robbelibobban på tågstationen!

tisdag 5 februari 2008

Trans

Det är konstigt hur mina inlägg tenderar att handla om droger. Här är nämligen ett till sådant. Dock handlar det inte denna gång om kemiska substanser, trevligt som det må vara. Nej vad jag nu talar om är audiovisuella upplevelser manifesterade i rytmiska kroppsrörelser som tar en till nya emotionella höjder.

Dans.

Jag brukar ofta helt förlora mig själv på dansgolv. Ju intensivare och hårdare musik desto bättre. Jag låter rytmen och melodin helt ta kontroll och slänga runt mig bäst den vill. Ett blixtrande stroboskop gör saken ännu bättre. Mörker och psykedeliska ljus och ljudeffekter bidrar till att jag kommer in i en sorts trans, ett tillstånd av tidlöshet och extas. När jag dansar finns inget annat. Inte folk runtomkring, inte klockor eller scheman, inga uppgifter, obligationer eller måsten. Inget spelar länge någon roll.

Tyvärr tar det ju slut så småningom. Men det kommer alltid igen. Alltid.