tisdag 29 september 2009

Gibraltar, riktigt nice! But miss you all!

Hej allihop. Jag och Annika har precis ätit frukost och nu kollar vi på Casper, med engelska röster YAY! Gibraltar är sjukt najs, men uppenbarligen har den regn/sol perioder och hela vintern är typ en enda regnperiod. Så det är inte soligt varje dag som under sommar/vår/höst, men då och då iaf =)

Ska köpa paraplyer idag och disktrasa. Sen vill Annika shoppa på mainstreet *suck*, men då kan jag iaf fista måsar *phoooh*.

Btw, för er som missat det finns det fett med bilder på lägenheten och en linslus som dyker upp på nästan alla foton exklusivt på min blogg.

Fasen, nu får komma och hälsa på snart. Känns ensamt!

FU! /Knasus och Lilla Blond ;)

fredag 25 september 2009

Last man standing

Ja... då har Jocke och Annika gjort Nicke, David, Sara, Claes, Robert, Karin och många andra, sällskap i resten av världen utanför Skövde. Även om många fortfarande finns kvar här så är dessa människor ändå speciella eftersom det var dem som tillsammans utgjorde kärnan av min umgängeskrets här under tre år. Några har kommit till under åren medan andra har försvunnit.

Men jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli den sista av oss kvar här. Det är ju en sak på både gott och ont, och vem vet när vi kommer ses här näst.

All lycka och framgång till er alla.

/Ölf - Last man standing in Skövde

onsdag 23 september 2009

Sverige på mitt finger

Jag brände mig på fingret häromdagennär jag bakade bullar. Nu några dagar senare ser det lite ut som Sverige på mitt finger.

tisdag 22 september 2009

Receptutmaning!

Mangoraja, jag utmanar dig! (och alla andra som vill vara med :P) Vem har bästa köttfärssåsreceptet? Jag skriver min version här på bloggen och du skriver din version i ett nytt inlägg. Sedan testar vi att laga till varandras recept och minst en (o)beroende part (pojk- eller flickvänner, kompisar eller föräldrar) får rösta på sin favorit! När den andres köttfärssås lagats till och förtärts skrivs ett kort inlägg som bedömer smakupplevelsen i helhet, med eller utan pasta/ris/potatis/annat valfritt tillbehör, styrka, sötma, salthet eller bara om man tycker att det var gott eller äckligt och varför isåfall. Är man vegetarian eller bara gillar quorn eller liknande köttfärssubstitut får dessa användas istället. So here goes nothing!

SolSaras bästa köttfärssås
500g köttfärs
1-2 msk smör
1 rödlök
1 grönsaksbuljong
ca 1 - 1 ½ dl sweet chilisås
500g passerade tomater
1-2 tsk sambal oelek
2 msk matlagningsgrädde
peppar

Hacka rödlöken i fina bitar och stek i smöret tills färgen på bitar ändrar sig till ljust lila, på gränsen till brunt. Rödlöken steks lika länge som en vanlig gullök, tills den blir mjuk. Lägg i köttfärsen och stek tills den ser färdig ut, peppra lagom mycket. Häll i de passerade tomaterna och rör om. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta medan du rör om. Häll i sweet chili sås, rör om och tillsätt sambal oeleken och matlagningsgrädden. Rör om och låt sjuda i 10-15 minuter. Servera med valfritt tillbehör, makaroner, spagetti eller tagliatelle är gott till.

Nybörjare

Så nu blev jag också bloggare på Tjamörsk (svårt namn det där). Jag är dock ingen DSUare men däremot en gammal MVPare (Medvetande studier programmet). Snackade lite med Jocke och Annika förut och med push från Fredrik blev jag inspirerad att starta en blogg med bla inriktningen "mat"...förhoppningsvis kommer jag att kunna lägga upp typ "veckans mat" eller "veckans efterrätt" eller vill ha rätt/efterrätt.



Ja, jag är en matfantast. Jag älskar mat, när jag beskriver länder, säg Vietnam, så beskriver jag landet genom vad det finns för maträtter där. Om vi ska åka på semester så är maten det första jag tänker på...är det god mat där? Jag är självlärd när det gäller matfronten, då syftar jag på att laga mat...jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden, häromdagen lärde jag mig att man kan riva tomat istället för att använda krossadtomater på burk, smart va! :)



Jag kommer att försöka blogga om det som händer i mitt vardagliga liv, ex. det som gör mig förbannad, hur livet är som magister student...än så länge är det väldigt tyst och tråkigt på den fronten. Självklart blir det mkt om Fredrik min sambo också, svårt att prata om mig utan att nämna honom.



Lite om mig och vad jag eventuellt kommer att erbjuda till denna blogg. Nu ska jag skriva en inköptslista för veckansmåltider och sen iväg och handla med Fredrik. Ska laga en lammrätt i dag så den kommer kanske upp i morgon..håll utkik!!



/Mangoraja

måndag 21 september 2009

May I have this dance?

Tjena allihop, ni bevittnar just nu mitt första blogginlägg! Tänkte att det var dags att ansluta mig till den glada(?) skaran bloggare i gänget. Jag inleder väl med att sno musik-listan som ni andra genomfört så vackert:

Are you male or female: Man in the mirror
Describe yourself: With a childs heart
How do you feel about yourself: Invincible
Describe your current boy/girl situation: Keep the faith
Describe where you currently live: Streetwalker
If you could go anywhere you wanted to go: Euphoria
Your best friend(s) is (are): You are my life
Favorite time of day: Someone in the dark
If your life were a TV show, what would it be called: The greatest show on earth
What is life to you: Carousel
What is the best advice you have to give: Smile
If you could change your name, what would it be: Johnny Raven
My soul’s present condition: Break of dawn  

Pisk till den som inte kan gissa vilken artist det är.
Sen tänkte jag avsluta med en lite ögongodis för er kvinnor (och sexuellt förvirrade män? 8D):

söndag 20 september 2009

Ölf: "Lite fätta på mackan"

Då är det dagen efter festen och som lovat kommer det lite godbitar! Vi bjuder på både film och bilder! Look at it and weep! (Ölf var KALAS på fotona nedan)

torsdag 17 september 2009

De e så jävla jobbit nu.

Det var samma sak förra året kring den här tiden. Spelprojekt 3 hade precis startat och man förväntades vara i skolan i hiskeliga 8 timmar varje dag. Nu är det inte spelprojekt 3 jag arbetat med utan ett spelprojekt i serious games som i för sig går på halvfart, men vi måste fortfarande vara i skolan i 8 timmar varje dag. Lägg sedan på läxor och arbeten i två andra kurser, träning, spelrecenserande, rollspelande, Sopranos och diverse mekande med Windows 7 så vips är hela dagen borta.

Windows 7 är väldigt trevligt för er som inte testat det. Äntligen ett snyggt, smidigt och hyfsat stabilt windows. Det saknas fortfarande stöd till vissa program, men vaf... det har ju inte släppts än så det kan man inte riktigt klaga på. Och nej jag har inte piratat ner det på olagligt vis.

Spelprojektet som vi arbetar med är åt en doktorand i japanska på Göteborgs Universitet som vill lära ut kanji genom spel. Jag tror det finns stor potential i detta och hoppas att det går bra så att jag kan fortsätta jobba med det sen and take it to the next level so to say.

Nu måste jag arbeta vidare på lite skoljox som ska vara klart... nångång. Ingen rast och ingen vila här inte.

/Ölf

PS* Idag blev jag 24år, men jag var för stressad för att märka det.

onsdag 16 september 2009

tisdag 15 september 2009

Designar om bloggen...

Upptäckte att sidan börjat bugga :D Sen var den rörig och behövde städas lite. Så jag tänkte sätta mig och fixa till den lite.

Det är nästan dags att vi börjar köra igång igen på allvar! Speciellt nu när alla drar åt alla håll och kanter! 

Ska försöka göra denna sida till någon slags portal för oss, där man lätt kan ta sig eller se RSS eller vad det heter över våra privata bloggar.

Om ni undrar what the crap is going on, så är det jag som leker rörmokare!

torsdag 10 september 2009

En litet inlägg om en liten tobbe med en ny bok

Jag gav Toby en drinkbok idag som jag snott från Clara och Sas som fick Toby att skina upp i ett alldeles speciellt leende. Han hittade direkt en spännande drink som hette Zombie. Den innehåll mer sprit än en normal person bör få i sig under en kväll. Undrar vad Toby gör ikväll och varför han är away från msn, hmm...

Ölf och jag pushade också för att Toby skulle göra hemsidan närmanblandarsomtobbeblandarnärmanblandar.com eller liknande som vi hört talas om. Toby förselog att han kunde ha två varianter på drinkar: För veklingar och för Toby. Så håll utkik och fortsätt tjata på Toby om hemsidan.

Klart slut från mig