lördag 27 mars 2010

Sommaren är här!

Ja, idag var den första dagen man verkligen kunde sitta ute och sola. Gött att inviga dagen med färskpressad apelsinjuice och kycklingbaugette utanför ett kafé och gazza i solen. Göttmos som Ölf skulle sagt!

När vill någon komma och hälsa på? Har intresset svalnat med vinterkylan? :P

fredag 26 mars 2010

Picknickmat

Det är lite för tidigt på året för att man ska kunna ha picknick ute nu, i alla fall här i Uppsala där snön fortfarande dominerar. Fram tills dess att all snö har smält eller tills att man kan sitta ute så har jag ett par tips på mat som är passande för en picknick.

Jordgubbar - de flesta gillar dem med mjölk, grädde och socker. Vill man kan man ju alltid ta med vispgrädde på burk eller vispa egen med lite socker i.
Stekt/grillad kyckling - jag älskar kall kyckling. Det är bra kött också, få kalorier och annat trams om man struntar i skinnet.
Lättsaltade chips - passar utmärkt till kyckling. Popcorn funkar det med, men kalla popcorn är inte lika goda som varma.

Jag hittade jordgubbar på Hemköp på väg hem och kunde inte låta bli att köpa dem. Den nygrillade kycklingen luktade så gott att jag bestämde mig för att ha en liten picknick hemma. När jag var liten tog vi alltid med oss chips istället för potatissallad när vi hade picknick, så det ville jag också ha. Det blev lite onyttigt men gott, även om jordgubbarna mest smakade surt. De luktade gott i alla fall.

Vad har ni för picknicktips?

torsdag 11 mars 2010

Kôrv!

Länge sen jag skrev något här så här kommer en av mina dagliga iaktagelser.


Två falukorvringar för 40kr! Är inte det ett kap så säg!