måndag 23 juni 2008

SolSaras Midsommar

Åh, redan inlägg femtio! Min midsommar tillbragte jag på det soliga (not) Badlandet på Skara Sommarland. Efter endast en timmes arbete insåg jag och mina arbetskamrater att denna midsommar räknas som ännu en äkta Svensk Midsommar; det vill säga regn, regn och mera regn. Solen tittade fram ibland för att lika hastigt skyla sitt strålande ansikte med gråa, hotfulla moln som skrämde både badvärdar och badgäster. Efter en lång och händelselös dag utan några icke simkunniga att rädda ur den nästan fyra meter djupa Övre Poolen och den förrädiska Vågpoolen begav jag mig hem. Tursam som jag var arbetade min kära klasskamrat och tillika arbetskamrat Karin och hennes pojkvän Robert, båda TJAMÖRSKbloggare, vilket gjorde det möjligt för mig att få skjuts både till och från Sommarland. Därmed slapp jag hunsas av bussarnas usla tidtabell och tvingats stå i regnet i timmar innan jag räddats av de bensin- och människoslukande vidundren. Väl hemma igen hälsades jag av en marinerande Claes, vars kyckling vi avnjöt senare under kvällen tillsammans med couscous. Filmen vi såg medan vi förtärde dessa kulinariska delikatesser hette No Country for Old Men, en något annorlunda Hollywoodrulle som jag ej kunde uppskatta då jag var alltför utmattad.

Kära läsare, hoppas Er midsommar var bättre,

Eder Ödmjuke Bloggarinna
SolSara

söndag 22 juni 2008

Joakims midsommar

Hej allihop, nu har det varit midsommar och då är det lämpligt att punga upp ett blogginlägg med ett par välkryddade bilder från firandet.


JÄVLAR VAD FULL
jag inte var på midsommarafton. Blev bara några öl sådär och någon cider, men dagen blev oerhört lugn och tillslut lite småtrist. Det bjöds på jordgubbar, grädde och annat smaskigt tillsammans med broder Krister o Co. Det var nice.

Jag, farsan och Annika livade dock upp den sega kvällen hos päronen med en boul-match. Ja, de hade ju inte mycket att säga till om... n00bs.


Någon har hittat grädden...


Pappa i sin säng...


Mamsen glänser framför kameran



Jo, man bunkrade upp lite iaf. Det är ju ändå midsommar!


Snuttegull =)


Whiskey satte dock fart på mig dagen därpå. Lördagen var vild, med broder Jan-Olofs ambition att låta mitt blod långsamt bytas ut mot ren alkohol. Det började med japansk whiskey (väldigt god) och fortsatte med först assistans att dricka upp ett par öl och sedan en sponsrad 50kronors-öl nere på fest i Säterdalen. Jag var väl sådär lagomt lullig, men brorsan och farsan var snäppet värre.

Dansen som fick bävrar att i samförstånd knaga sönder varandras synorgan. Min så kallade pappa tycker om att dansa när dansband börjar köra "gamla godingar". Hans dans är dock lite speciell, föreställ er den där fågeln i Kalle Anka -filmen som brukar gå på julafton. Denna dans gav dock upphov till mycket skoj för mig och brorsan, vi ställde oss solidariskt bakom vår käre fader och hyllade denna dans med att kamratligt "joina in" som man så vackert engentligen inte säger, men jag kommer inte på vad det heter på svenska.


En groda tittar bekymmersamt på min alkoholiserade fader


Dansbandet Refreshments... ursh...


Kunde inte låta bli ;)


Gissa vem som har roligast


Jo, nere i Säterdalen träffade man på ett gäng gamla bekanta. Jag träffade en hel del gamla polare nere i Säterdalen och man blev minst sagt chockad över hur jäkla mycket de förändras. Tidigare tjockisar är smala och tidigare smala är ännu smalare. Till och med lilla Emil Åsåker har käkat gödsel och växt flera decimeter. Det är sjukt... sjukt...

Det som förvånade mig dock var Stefan och Claes som jag gick i högstadiet tillsammans med. De var sig lika och humorn var fortfarande på samma nivå, på gott och ont. Intressant att träffa alla, synd att man inte ses så ofta, men det funkar ändå, jag har ju så många wierdos (huh?) i Skövde som jag socialt livnär mig på. Speciellt en viss schitzofren sak som vars ena personlighet ska få lite spö sen! ;)

--
Knasus left the building

onsdag 18 juni 2008

Rock & Roll!


Ojojoj! Årets bartömning var värd att minnas, synd att jag än en gång åt för mycket och mådde illa mesta av tiden. Men vad gör det när man kan spela, sjunga och dricka öl samtidigt, maken till simultanförmåga har aldrig skådats tidigare. Lite minus för Depeche Mode tröjan, ska bättra mig.

Gla sommar allesammans!