måndag 21 april 2008

Lite senare än alla andra

Tja jag kanske är lite efter ibland men jag vill också vara med.

tisdag 15 april 2008

Tjuvlyssnat om Monika

Det skulle alltid vara sommar för Monika

Biblioteket, Kristianstad


Mycket bräcklig och rynkig kvinna ~90 med rullator går långsamt fram till utlåningsdisken för ljudböcker.
Kvinna ~90: Jag vill ha nya ljudböcker.
Bibliotekarie ~40: Jaha, ska vi ta lite blandat? Lite deckare och…
Kvinna ~90 (avbryter): Nej, inga deckare.
Bibliotekarie: Okej. Hellre lite kärlek då kanske?
Kvinna ~90: Jaaaa, kärlek! Gärna något vilt!



Tjuvlyssnat

söndag 13 april 2008

SolSara och Spellistan

Det här lät riktigt roligt!

”Video Game meme.
Whatcha do is you pick your favorite console, then pick your 10 favorite games and describe why you like them.”

PC

1)Little Big Adventure 2 Twinsen's Odyssey
- Ett spel som mina föräldrar gav till min lillsyrra men hon tyckte det var otäckt, så jag tog över det. Spelet är en uppföljare till Little Big Adventure som handlar om en profetia om en ung Quetch vid namn Twinsen som ska rädda planeten, döda tyrannen och då blir allt frid och fröjd. Eller? Det visar sig att FunFrock, tyrannen, överlevde och är nu en falsk gud på Zeelich, en annan planet. Twinsen måste än en gång besegra FunFrock och rädda sin hemplanet Twinsun.

2)The Elder Scrolls: Oblivion - Ett fantasy-RPG som är det bästa spelet jag spelat på länge. Det slår definitivt Migh and Magic-serien som var mina favoritspel tills det att jag köpte ny dator och blev tipsad om Oblivion. Du spelar en karaktär som du skapar själv och väljer diverse personlighetsdrag och färdigheter. Sedan får du ett huvuduppdrag och hela spelets värld att utforska och klara av.

3)The Witcher
- Ett fantasy-RPG där du spelar Geralt, en Witcher. En Witcher är en person som har diverse förmågor som ska hjälpa en att slåss mot och besegra olika onda varelser. Geralt har drabbats av minnesförlust, vaknar upp i en borg som attackeras, svär att hämnas på Salamandras och har sex med en massa kvinnor. Dåligt optimerat spel som använder sig av samma motor som NeverWinterNights 2. Väldigt roligt spel med mycket liv och många NPC-er.

4) Overlord
- Du spelar en Overlord som har makt över en mängd små goblins i olika färger och med olika förmågor som du kan skicka ut i strid och slåss för dig. Roligt spel som jag ännu inte klarat.

5)Portal - Det bästa spelet på länge. Ett puzzelspel med en mycket bra story som långsamt avslöjas. Den galna datorn, companioncube och de små "ouch" och "I don't blame you"-sägandes robotarna är bara bäst.

6) The Longest Journey - Du spelar April Ryan, som färdas mellan två världar, sin egen, vetenskapliga och tekniska värld och en magisk värld. Väldigt vacker och underbar story.

7) Marc Ecko's Getting Up
- Du spelar en ung graffitiartist som ska avslöja en politiker. Du gör detta genom att slåss mot olika vakter och spreja graffiti på väggar. Roligt men lite svårt spel.

8) Psychonauts
- Du spelar Raz, en pojke med olika psykiska gåvor som telekinesi, pyrokinesi och andra krafter som är på ett läger för unga Psychonauts. Det pågår något underligt i lägret, de olika medlemmarna förlorar sina hjärnor. Du måste stoppa det och utveckla dina krafter samtidigt.

9)Black and White 2
- Du är Gud och du ska se till så att dina undersåtar har det bra, eller dåligt. Du kan vara god eller ond och till din hjälp har du en Varelse och ett gott och ett ont samvete. Du börjar på en liten ö med få anhängare och arbetar dig uppåt.

10) Prince of Persia: The Two Thrones
handlar om prinsen av Persia. Du ska hjälpa honom att besegra en Vizier som mördat Kaileena och smittat prinsen med The Sands of Time vilket skapar The Dark Prince.

lördag 12 april 2008

Efter fotboll kommer snö

Snö igen? Vad i?

Men har ni märkt sammanträffandet? Det snöar alltid efter några av er har spelat fotboll! :o Ni har retat vädergudarna!

Inget illa om fotboll. Det är bara tråkigt att det snöar. Och jag är väl bara bitter över att jag själv inte har tid att vara med och röra på mig (spela fotboll). Efter SPX (seriemässa) så har jag mer tid, då kan ni tvinga med mig på fotboll!

Har Kårkattserier som måste vara klara i dag (eller senast i morgon). Stress! Är två serier som inte var planerade från början, vilket gjorde att jag fick lov att skippa en serie jag hade om Sara och Claes (får bli till hösten!). MEN en av serierna handlar om korvar. Det är ju bra och passande nu när det närmar sig grilltider. Förresten, fyller inte Tobias år snart!?

Paddans spellista

Robert här,

Nu kan du köpa boxerpaketet för endast 199kr/mån.

Jag tyckte det här lät som en kul idé med att lista spel. Har lite svårt att välja konsol, men jag tror att jag väljer PC om det går för sig. PC är ju faktiskt det jag har spelat mest.Även om nintendo 64 ligger bra till också, eller Playstation...Ja, det finns en del att ta ifrån. Men PC får det bli!

”Video Game meme.
Whatcha do is you pick your favorite console, then pick your 10 favorite games and describe why you like them.”

PC

1) Baldur's Gate: Ett spel som jag kan spela om många gånger och hitta nya saker att göra varje spelomgång. Ett perfekt rollspel för dator som erbjuder en bra story och precis så mycket rollspelskänsla som jag letar efter i ett dataspel.
2) Final Fantasy VII: Det släpptes ju faktiskt till PC också:). Det, enligt mig, bästa spelet i FF-serien. Håller med om att det är synd att det har förstörts av alla efterföljare. Men jag kommer ihåg första gången jag spelade igenom det, det är en känsla man inte glömmer.
3) Warcraft III - Defence of the Ancients (DotA): DotA är egentligen inget eget spel, men roligt är det! Antagligen kommer jag aldrig att sluta spela DotA så länge det finns andra som spelar. Har en så lång livslängd på grund av mångfalden i karaktärer och items och att det alltid går att lära sig mer och mer om spelet. Taktiska moment framför allt. Trots att det faktiskt bara är en karta så kan matcherna varieras i oändlighet.
4) Baldur's Gate 2: Shadows of Amn: Berättelsen tar vid efter det första spelet. Inte lika öppet som det första spelet men med mer content i framförallt karaktärsbyggandet. Ett spel som också går att spela om många gånger. Storyn är tyvärr inte lika intressant som i första spelet. Dock är det ett mycket kul spel med roliga sidokaraktärer; jag tänker främst på Gnomen Jan Jansen som alltid har varit min favorit.
5) Counter Strike: CS och DotA är väl så nördigt det kan bli till PC, men jag skämns inte så mycket. Jag anser mig inte vara en nörd. CS var ett spel som jag avgudade i min ungdom. Riktigt roligt, mycket på grund av leveldesignen på de olika kartorna. Det är ofta roligare att spela spel som man vet att många andra spelar. Jag kommer ihåg när jag provade det första gången, jag var väl 10 år eller något och min bror hade LAN med några kompisar. Det var magiskt!
6) Fallout 2: I content och frihet finns det inte mycket som slår Fallout 2. Jag spelade det när jag var liten och jag orkade aldrig läsa dialogerna, men det var j*vligt kul ändå. Har fortfarande aldrig spelat igenom det eftersom jag envisas med att satsa på Unarmed, vilket inte håller i längden. Men humorn och stilen på spelet gör det värt att spela om och om igen.
7) Freedom Force: En liten joker som kanske inte lika många har hört talas om. Det handlar om att ett par utomjordingar tänker skicka ner kapslar med "Energy X" till alla giriga människor så att de skall förstöra planeten åt dom. Men en utomjording hindrar planen och skickar iväg några kapslar till goda människor. Spelaren får sen spela som "Minute Man"; mannen i trikåer som bär amerikas färger. Ett mycket humoristiskt och roligt strategispel, speciellt för mig som är superhjältenörd(omg, jag är nörd?):P
8) Diablo II: Kul Hack'n Slash lir som var otroligt kul precis när det hade släppts. Hade länge väldigt roligt med det här spelet med att testa konstiga strategier med sina karakärer. Samla på unika föremål på sina mulkaraktärer är en kul hobby.
9) Magic the Gathering: Planeswalker: Jag kommer baske mig inte ihåg vad det heter. Men det här är anledningen till att jag började spela Magic the gathering, kortspelet. Man går runt på en karta och utmanar massa olika väsen på kort, när du besgrar någon vinner du kort, när du förlorar så förlorar du kort. Så enkelt är det...nästan. Skitkul spel vilket fall som helst.
10) Final Fantasy VIII: Varför inte? Det släpptes till PC och det är skitkul. Tyvärr gör "Draw"-systemet att det blir lite segt emellanåt. Annars är det här ett måste i en top 10 lista.

Känns som om jag har glömt hur många spel som helst...Är antagligen lite tankspridd också eftersom jag borde skriva klart min B-uppsats istället för att skriva ner nostalgi på bloggen. Hoppas fler hänger på Monni-trenden och skriver ner lite listor med spel. Det är kul att läsa!:D

Spellista!

Yo yo, Tjamörsk:are + andra!
Jag hittade en liten listagrejs som ni kan göra, om ni vill. Vore kul att veta vilka spel ni gillar mest :) Citerar listan från någonstans!

”Video Game meme.
Whatcha do is you pick your favorite console, then pick your 10 favorite games and describe why you like them.”

Super Nintendo
(Spelen är inte i ordning, jag bara rabblade upp spel som hamnade i min hjärna först)

1) Legend of Zelda – A Link to the Past. En av de bästa Zelda-spelet. Utmaningen, grafiken, musiken och gameplayet är fortfarande utmärkt än idag.
2) Super Metroid. Ett spel jag aldrig kommer att tröttna på. Atmosfären och bossarna bidrar mycket till spelkänslan! Och för en gångs skull är det en cool kvinnlig huvudkaraktär med.
3) Super Castlevania IV. Det är inte många som håller med mig vad gäller detta spel, men Castlevania-serien är någonting jag har växt upp med. Det fjärde spelet är fortfarande bland de bästa Castlevania-spelen! Mäktiga bossar och grym musik <3 style="font-weight:bold;">4) Super Punch-out!! Hahaha, boxarna är så roliga. Och utmaningen rockar fett! Varför finns det inga mer spel från den serien? : (
5) Super Probotector. Shit. Fortfarande en skitkul sidescroller shoot-em-up, speciellt när man är två players! Robotar äger förresten. Inte människor-versionen. Lawl! Sen får man inte glömma ”the epic pose” på en viss del av banan…
6) Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time. AKLDjkfkfgdfjfhl. Saknar den spelet så mycket! Mysig grafik och roliga lines… kommer aldrig glömma Shredders sista ord: ”Turtle soup, my favorite!!!”
7) Street Fighter II. Trots den slööööaaaaa gameplayet så tycker jag att Street Fighter II är bra. Hur ofta får man se biffiga ryssar med ärr och håriga bröst?^^ Och dessutom är gay…!
8) Super Mario World. Fortfarande en mäktig klassiker! Jag har massa fina minnen från det spelet. :) Musiken och kontrollen = äg. Dock var Luigi bara en kopia av Mario då…
9) Yoshi’s Island. Trots Marios irriterande gråt i längden kan jag inte låta bli att tycka om spelet för dess grafik, musik och typ...allt! Jag har aldrig varit förtjust i Yoshi, men det här spelet är ett undantag.
10) Super Mario Kart. Jag har... både fina och arga minnen från spelet, men den är klart bäst av alla i Mario Kart serien :D LUIGI MY LOVE! (har inte provat den till Wiin ännu).

Shit, jag vill nämna fler spel… men dessa spel är de som finns kvar i mitt hjärta. :3

tisdag 1 april 2008

Boktest för Paddan

Här susar det minsann inte i säven må jag säga. Läste mycket mer när jag var ung och rask. Vilket är ganska konstigt egentligen med tanke på att jag borde läsa mer nu, alla gamla läser ju massor. Hoppas det uttrycket inte gjorde att någon kände sig gammal...Det var inte så jag menade.