söndag 10 maj 2009

Söndagsreceptet - Kanelkyckling

Claes gör en jättegod kanelkyckling som innehåller lite smått och gott. Detta recept är väldigt gott till antingen ris eller potatis med en mer neutral sås eller ingen alls.

Ingredienser:
(jag vet inte hur mycket det ska vara utav allt, så lite får man gissa!)
X antal kycklingfiléer, ca en per person
Kanel
Smokey Hickory Grillolja (ja, igen! :P)
Soja
Sirap
Oregano
Olivolja
Peppar

Blanda allt utom kycklingen i en stor skål och smaka av så att ingen av ingredienserna tar över. När det smakar bra, skär kycklingen i bitar och lägg bitarna i marinaden. Rör om och se till så att kycklingen är täckt av marinaden. Det kan stå ett tag så att kycklingen kan ta åt sig smakerna men det går att steka direkt efter att kycklingen och marinaden har blandats. Stek utan olja eller smör, helst i en teflonklädd stekpanna. Om det är små bitar så tar det inte så lång tid innan de är klara, om ni är osäkra på om de är klara skär upp någon av de största bitarna och kolla så att köttet är vitt och inte rosa. Valfria tillbehör, ratatouille och en sallad är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar