torsdag 30 april 2009

Specialinlägg

Hej hopp! Nu när vi försöker få igång bloggen igen tänkte jag att jag skulle lista ett par ämnen som man kan skriva om om man inte kommer på något eget. Det vore kul om alla skulle klara av att skriva ett par inlägg, kanske tre till fem stycken, i månaden. Eftersom vi är så många så skulle bloggen bli superaktiv! Ingen press dock, många har en massa projekt eller egna bloggar som de håller på med men det vore kul iallafall...

Även om varje specialinlägg står under en särskild veckodag behöver inte inlägget heta så eller läggas upp på den dagen. Det ser bara bättre ut i listan. :D

Måndagsboken/bilden/spelet/filmen: De av oss som gillar att läsa, oavsett om det är böcker, tidningar eller serier kan recensera något av dessa. De som kan måla eller vill måla kan publicera en eller flera av sina bilder med kanske en snabb beskrivning. De som älskar att spela spel får recensera spel, lägga upp Youtubefilmer på sina favoriter eller berätta om bästa spelminnet. De som ser mycket på film eller hittat en film de vill berätta om får göra det.

Tisdagsreceptet: Har du ett recept på chili con carne som du älskar? Eller vet du hur man gör en Piggelindrink? Vilken är den bästa kladdkakan? Snabbt recept och kanske motivering till varför man ska laga en ratatouille, en tacopaj eller maränger.

Onsdagsidén: Ni vet de där idéerna som bara poppar upp, som andra tycker redan finns eller är helt onödiga? Skriv ner dem här och undersök om det kanske är någon som blir intresserad eller kanske snor den från er. Det kan vara en idé om hur man ser på olika sorters författare, vilka jobb som är mest intressanta och varför eller ett helt nytt sätt att knuffa Jocke ur sängen.

Torsdagsflirten: Har du flirtat med någon som du inte skulle ha flirtat med? Har du hoppat bungyjump och flirtat med Döden? Skriv om era äventyr, verkliga eller inbillade. Hoppat från högsta huset i GTA IV? Skriv om det. Berätta!

Fredagsminnet: En liten anekdot från ditt liv. Spelar ingen roll om den är rolig, hemsk eller tårdrypande. Allt är intressant.

Söndagsreflektion: Vad har hänt under veckan? Vad har du funderat på? Är det något du ångrar att du gjort eller inte gjort? Har det varit samma gamla? Finns det något du längtar efter, till exempel sommaren, NGC, jobbet eller någon som är dig kär?

Hjälp mig komma på fler specialinlägg!
/SolSara

2 kommentarer:

  1. Yay! Bra idé! :) Hopaps man får mer tid till skrivandetsen.

    Snart kommer Magnus Uggla och stämmer oss. XD ((Hans "Fredagsdrink" som han brukade ha på sin blogg inspirerade mig att ha Fredagsminnet, Söndagsreflektionen och Måndagsbilden på min blogg från början. XD))

    SvaraRadera
  2. Oj va många bra förslag. Nu ska jag verkligen försöka vara lite mer aktiv. Speciellt som många flyttar snart är det här ett kul sätt att hålla kontakten.

    SvaraRadera