tisdag 29 januari 2008

När Annika var liten...

... så virkade hon en snoppvärmare, berättade hon idag. Tänk vad mycket Annika hunnit med som barn. En snoppvärmare, kan man tänka sig? Vilken prestation! Den måste jag prova!

Annika är en väldigt konstig, men ändå fantastisk kreation. Hon drömmer drömmar om att hennes hjärta blir insmort i creme friesche och får rabies när hon vittring på något att äta. Angående den sistnämnda saken så råder jag samtliga att hålla henne på avstånd vid detta rabiestillstånd. Hon är jättefarlig när hon är hungrig. Stooora blond *bam bam bam...*

Idag lovade jag henne piggelin så nu skiner hon av lycka och fnissanden. Nästa gång vi är och handlar så ska hon få gå lös på glassdisken - och jag lovar er, det blir inte nådigt.



För er som inte vet det, har Annika officiellt blivit utsedd, av pappa Claes, till Ruffhäxa. Jag, Annika och Claes har börjat spelat Pirates of the Burning Sea och har där skapat societiet "Ruffhäxor och Rövare". Där är Annika ruffhäxan och jag och Claes är två rövar.

Annika har bestämt att hon ska hugga ved och plantera sockerodlingar (jag antar att veden är till glasspinnar och sockret till piggelinen). Vi får se hur hon lyckas med detta. Jag och Cleas kör på skepp-repareringsgrunkor istället, för vi är coola. Claes karaktär är en kvinnlig pirat med stora tuttar, likväl som Annikas fastän hennes är grön. Min karaktär är en städad pirat som slåss med värjor och gillar att ha hatt. Claes karaktär är för övrigt lesbisk, berättade han för några dagar sedan. Spännande!


Nu måste jag dock försöka komma ihåg allt jag ska göra de närmaste dagarna: Läsa i spelanalysböckerna, ringa Robert från ljudproduktion i Skara, läsa någon dokument från SkHum, kolla upp några event på Gamingeye, hålla utkik efter vilken grupp man hamnat i på spelprojekt II kursen och till sist raka ballen. Nejdå... eller vem vet ;)

lördag 26 januari 2008

Sju Sanningar om SolSara

Blev utmanad av en annan bloggare att skriva sju sanningar om mig själv. Först tänkte jag skriva de sju sanningarna i min egen blogg: http://metrobloggen.se/solsara men nä. Det blir roligare så här och kanske ni andra sju bloggare på TJAMÖRSK kan göra samma sak? Jag utmanar också er som läser TJAMÖRSK att antingen skriva en sanning om er själva i kommentarerna eller på era egna bloggar. Skriv er länk i kommentarerna så lovar jag att komma och läsa!

Sju Sanningar om SolSara
1) Jag är väääääldigt långsint, vilket innebär att jag kan gå runt och vara arg på folk i flera veckor, år eller månader. Om jag inte får kläcka ur mig vad som irriterar/sårar/eller gör mig besviken kan jag älta det otroligt länge. Vissa saker går ändå över fort och det är sällan som jag blir irriterad på folk.

2) Jag har aldrig rökt cigarretter. Däremot har jag testat på att röka pipa och jag gör aldrig om det. Jag är feg när det gäller saker som kan göra mig beroende av det, vilket innebär att jag aldrig kommer att börja röka, ta droger eller börja med något annat beroendeframkallande.

3) Jag älskar att åka skidor och åker rätt bra. Jag inbillar mig alltid när jag åker skidor vid liftar att folk tittar och och säger "Oj vad bra hon åker!" eller "Hon måste vara skidledare"(vilket jag faktiskt är).

4) Jag blir lycklig av alla DSU-are i åk 2(som började 2006) och älskar att vi har Spelanalys IIB med grafikerna. Innan själva föreläsningen när alla sitter runt om i salen och pratar med varandra tycker jag om att titta runt och kolla vart alla är. Om det saknas någon hoppas jag att de inte råkat ut för någonting och blir lättad när de dyker upp. De allra flesta killarna på DSU är jättehärliga, snälla killar som det går att retas med och prata om allt från himmel till jord, något som känns ovanligt för mig som råkat ut för en hel del otrevliga killar(mobbad av killar sedan låg- och mellanstadiet, lite mindre under högstadiet). Tjejerna är minst lika härliga men inte så många, totalt är vi 10-11 st? Vi är ett härligt gäng i alla fall. :)

5) Jag läser 37 stycken olika bloggar, läser 14 olika serier på nätet, prenummererar på tre serietidninger(Nemi, Elvis och Herman Hedning) har en samling med över 40 Terry Pratchett-böcker, har 40 spel installerade på datorn och fler därtill i två CD-samlare. Detta säger rätt mycket om vad jag gillar. Det låter som om jag är rik, vilket jag inte är, jag studerar och har fullt CSN-lån vilket innebär att jag kommer bli skyldig ca 100 000 när jag går ut skolan. Jag lånar spel från kompisar och älskar Guitar Hero, jag ska köpa Guitar Hero 3 när det kommer ut.

6) Jag är rätt lat och ogillar att ta mig till träningar. Det är jätteroligt att träna Taido men jag kan ibland känna att jag hellre skulle stanna hemma. De gånger jag känner så tvingar jag mig att gå ändå och har roligt under träningen, även om jag ofta sneglar på klockan.

7) Jag är en godisgris och nu har jag nyårslöfte att inte äta godis på vardagarna fram till sommarlovet. Jag kan mycket väl tänka mig att fortsätta året ut med det. Min pojkvän Claes hjälper mig att hålla mitt löfte och är expert på att säga saker som får mig att låta bli godis. Istället äter jag en massa frukt, just nu är litchiplommonen mogna vilket är en av mina favoritfrukter. Just nu har jag fem äpplen, 5 litchiplommon och två mangos i min fruktskål.

torsdag 24 januari 2008

En dag försvunnen!

Ibland är det så orättvist. Så fort man har en hel dag för sig själv att komma ikapp med diverse saker, och dessutom unna sig själv att göra saker man tycker är roligt, kommer någonting oförutsägbart i vägen. Igår var en sådan typisk dag.

Vaknade upp relativt tidigt på morgonen (eftersom jag lagt mig tidigt för en gångs skull) och greps av en enorm huvudvärk som höll i sig större delen av dagen. Men det var värst på morgonen, det gick verkligen inte att fokusera på någonting - soffan blev ett bra ställe att hålla sig till med jämna mellanrum och min riskudde -som jag brukar värma i mikron- fick ligga på mitt huvud eller axlar/nacke till större del av dagen. Usch!

Känner mig tung i huvudet idag också, men det är ingenting jämfört med igår som tur är. Idag har vi föreläsning och fram mot kvällen är det fika-tillställningen: Dhum Torsdag! Tema: choklad. Det ser jag fram emot! Hoppas på att se massor med bekanta där! :D Masa er dit allihopa!

(Whops, två inlägg samma vecka. Varning varning! Skulle inte varit så sen med mitt första inlägg. Var håller ni alla andra hus????)

måndag 21 januari 2008

Squant!

Sist, men inte minst (men i alla fall kortast?...) är då jag; Karin, men mitt internetalias har varit Karrey så länge jag kan minnas. Min egna personliga blogg kan ni hitta här: http://blog.karrey.com Där skriver jag om allt och inget - oftast mycket pladder om känslor och stress. Ska dock försöka hålla mig rumsren i den här bloggen för allas trevnad. :)

Som alla andra på denna blogg pluggar jag Dataspelsutveckling på Högskolan Skövde. Jag är grafiker och försöker specialisera mig inom animation eftersom det sedan länge varit mitt stora intresse. På sidan om studierna håller jag på med andra projekt: skriver, färglägger & tecknar serier, illustrerar åt andra etc. Lite smått och gott, mest för att få erfarenhet och för att det är roligt. Jag tackar sällan nej till sådant jag gillar att hålla på med (jag försöker lista ut om min multitasking-sida är en av mina bättre eller sämre sidor).

Har ingen aning om vad jag har för roll i den här gruppen men jag vet att jag har den speciella förmågan att vifta på hakan! Det är viktigt. Till skillnad från alla här spelar jag inte speciellt mycket data- och tv-spel. Tråkigt nog har spelandets prioritetsnummer kommit snäppet under min kreativitet, vilket är synd eftersom de egentligen hänger ihop. Speciellt på den här utbildningen. Har ganska många spel till mitt gamla Playstation (1997) och skaffade mig en Nintendo DS förra våren, så än är hoppet inte ute.

Brukar som några andra här posta "dagens" av något. Kanske blir nåt sånt här med, men jag vet inte riktigt än. Vi får se!

Liten och blond på ett hörn

Ja, då är det väl dags att jag också presenterar mig.

Till skillnad från dessa andra skumma människor som jag delar blogg med så har jag ingen egen blogg. Förmodligen kanske ni inte hör allt för mycket av mig i denna blogg heller eftersom jag oftast tänker mer än jag pratar, men tjockis kommer berätta allt som jag gör så ni behöver inte oroa er.

Jag heter då Annika eller Lilla blond, Lilla blod, Robert De Niro och en massa andra konstiga namn som jag fått under åren. Vissa bättre än andra. Tillsammans med min egen mysiga tjockis lever jag och frodas i den lilla staden Skövde. Där jag för tillfället pluggar dataspelsutveckling - design. På fritiden så går jag på Box, bodypump och förståss Taido med våran egen lilla robert som tränare. Jag är även *stolt* webmaster för skolans egen teaterförening Atlas2.
Hmm... tror jag har sagt det viktigaste nu. För att inte bli alltför långdragen så slutar jag..................................... nu.

I don't like the drugs but the drugs like me

Medans vi väntar på de sista introduceringarna tänkte jag delge er en liten sak jag skrev för någon vecka sedan. Enjoy! =D


Alkohol och heroin
Kratom och morfin
LSD och nikotin
Metamfetamin

Det går in och sedan ut
Det går upp och ner
och när resan tagit slut
så vill jag ha mer

Men vår pappa säger NEJ
det är fel förstås
vad vi gör med våran kropp
är inte upp till oss

torsdag 17 januari 2008

Vaf...

Hej

Jag har blivit ombedd att skriva några ord om mig själv, men jag får se om jag orkar med det.
Jag hade egentligen tänkte skriva med jordbruk som tema, men det kan väl vänta tills nästa gång antar jag.

Det är i alla fall jag som är Ölf här på bloggen, när jag blev tillfrågad om jag ville vara med på detta projektet som jag kallar för "multi-blogging" så visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka. Vad skulle jag skriva här som jag inte redan skriver om på min vanliga blogg? (http://olfolfolf.blogg.se/ god, dryg och nyttig) Men eftersom jag redan har mer fritid än jag kan porr-surfa bort så tänkte jag "What a heck!" (Vilken fin häck) fast på Engelska, porr-surfande som sagt... tårta på tårta blev det i alla fall.

Folk pratar om roller och sånt, jag gillar roller... eller rollspel åtminstone. Här på bloggen kommer jag väl ta upp lite udda saker som ni inte visste att ni inte ville läsa om innan det är försent och ni har förlorat värdefull tid som aldrig kommer tillbaka, hörde ni det?! ALDRIG!
Annars så brukar jag försöka vara lite rolig också, lite så där som en lustig pilsnerfarbror man kan möta på pendeltåget kl 14:00 en Söndag och som antagligen har druckit så mycket i sitt liv att hans blod har en naturlig alkoholhalt runt 4.5% eller nått.

Utöver det så brukar jag knega mig ner till skolan för att plugga dataspelsdesign lite då och då om det inte regnar. Jag tycker om både pasta och potatis, och har HELA Seinfeld serien på DVD!
Jag har även en stor TV, 1TB hårddisk, 4st kaktusar, god fil i mitt kylskåp, en bas som låter *bump*, en säng med två kuddar som är mjuka, en tygkatt som är snäll, en lampa som är snygg och en flickvän som är bättre än allt det jag nämnt.

Mitt motto här i livet är att i morgon kan det bli bättre, och även om det inte blir det så finns alltid möjligheten och det är möjligheten som gör det värt att vänta en dag till.


Har man en elefant-hatt så vet man vad man pratar om, glöm inte det!

onsdag 16 januari 2008

Paddor är tjocka och har många vårtor

Jag är alltså R:et i TJAMÖRSK. På internet kallar jag mig alltid Toad, men mitt riktiga namn är, hör och häpna, inget mindre än Roland...eh...jag menar, Robert! Robert heter jag alltså, inte Roland...*ser sig misstänksamt omkring*

Jag skriver allt som kommer för mig, oftast gillar jag att reflektera över vardagliga situationer och fenomen, men jag är också en riktig spelnörd. Gillar brädspel, kortspel, fightingspel, strategispel, FPS-spel osv. Egentligen vad som helst utom bilspel, det är det värsta jag vet. Om du nämner att du gillar bilspel nån gång och du känner en plötsligt smärta i bakhuvudet, så kan det var min hand som var o hälsa på ditt huvud.

Tycker även mycket om kampsport, speciellt Taido, som jag tränar en gång i veckan (hade velat att det var oftare).

Jag vet ärligt talat inte vilken roll jag har i vår grupp. Jag är väl den som säger för mycket och för lite på samma gång om allting. Jag är kanske den som alltid är den negativa rösten i allas huvuden som får dem att tveka en extra gång. Oftast försöker jag dock vara så snäll som möjligt, men min tunga tänker fortare än hjärnan ibland.

Här är en länk till min andra aktiva blogg: www.metrobloggen.se/toad

Det är en ära att få ha en blogg tillsammans med dessa underbara människor!

tisdag 15 januari 2008

Det är ju jag som är tjock...

Hej allihop! Det är jag som är Jocke, även kallad Milliwayz, Knasus, Knaesus, Tjocki, Trolldeg, Tjock och lite annat.

Kort sagt, kärt barn har många namn.


Jag är den tjocka bland de åtta och har nöjet av att vara tillsammans med gruppens godistroll, Annika. Mysigare tös får man leta efter.

Jag går dataspelsutveckling - design och är intresserad av mycket av det design har att erbjuda, med fokus på upplägg, balans och funktionalitet. Gillar också att rita, animera och sånt. När jag inte pluggar så jobbar jag som evenemangsansvarig på gamingeye.com och sysslar mycket med evenemang så klart, men gör mycket av grafiken och videointervjuerna på sajten. När jag gör annat så är jag dryg, petar på folk, drar dåliga skämt, spelar in skumma sketcher med Nicke, lägger mig på Annika och dylikt.


Spelar just nu oerhört mycket EVE-Online, som enligt mig världens bäst utformade mmorpg. Inte världens populäraste, det tänker jag aldrig påstå. Annars spelar jag mest strategi och rollspel. Mycket sällan first person shooter. Spelar gärna brädspel, men blir lätt arg om oddsen för att det ska gå bra är stora men sen händer ALLT som inte får hända mig. Det är inte rättvist och då blir jag arg.

Har en egen blogg också, på http://milliwayz.blogg.se för alla mina stalkers så att de kan sitta och vredesrunka när de läser allt som händer i mitt liv.


Shit vad seriöst det här blev, men jag lovar att jag ska vara mindre seriös i fortsättningen.=)

måndag 14 januari 2008

WARNING! Challenger Approaching!

Ojojoj, en till blogg? Juuust det, fast den här gången är det en mix med andra individer.

Vem är jag då? Jo, en galen polack så kallad Monni som har passion för konst, serier och tv-spel. Just nu studerar jag i högskolan i Skövde, dataspelsutveckling - grafik (andra året).

Jag har inte en blekaste aning vad jag kommer att skriva om, men det blir nog lite olika beroende på hur jag mår etc. Sen skall jag (försöka) peta på andras inlägg också, ohoho!

Enter: Tobbe!

Tobias Ljungström, grafiker, pirat och fanboy. Här kommer jag blogga om varierande händelser av lika varierande relevans i synnerligen varierande stil. Lite spel, lite politik, lite liv. Mycket nonsens. Tillsammans med mina i sanning kära vänner hoppas jag kunna leverera insiktsfulla åsikter och hänförande anekdoter från Sveriges djupa skogar och vida slätter.

Jag kommer dessutom göra inkräktande kommentarer i de andras inlägg under rubriken Tobbe Tillägger. Åtminstånde om jag har något vettigt att säga.

Den nya bloggen /SolSara

Vi är en grupp dataspelsutvecklingstudenter från Högskolan i Skövde med egna bloggar som vi bloggar rätt sporadiskt på. En av oss fick en briljant idé om att kombinera de åtta personerna som bloggar från DSU som vår utbildning kort kallas. Ingen hade invändningar och ni läsare kommer att få läsa humoristiska, fantasifulla, känslosamma, vardagliga och andra subjektiva inlägg.

Jag kallas SolSara och detta är mitt första inlägg. Jag går Dataspelsutveckling Design och är en av de åtta som ska börja blogga på denna sida. Det kommer kanske att bli fler skribenter på denna blogg, vem vet? Jag föddes 1987 i Linköping, flyttade till Karlstad 1991 och nu bor jag i Skövde, i en studenttvåa med min pojkvän Claes, hans Dabbaagam vid namn Dabba, våra två stationära datorer, en laptop, en tv och tre bokhyllor med böcker, mest fantasy. Med hjälp av vår Sempai Toad tränar jag Taido, han är också en av dem som kommer att blogga här.

Hoppas ni finner nöje i vår åttamannablogg!

/SolSara